Informació Àrees

Informació Àrees (5)

Dijous, 14 Octubre 2010 10:44

Àrea Intergeneracional

Written by

L'àrea de Intergeneracional pretén millorar la qualitat de vida d'aquestes persones a partir d'una participació activa en el seu entorn, un augment de les seves capacitats i en conseqüència de la seva autoestima. De tal manera que participant en els diferents projectes comunitaris de l'entitat fan del seu dia a dia, quelcom especial i motivant. També mitjançant el projecte d'acompanyaments es crea una xarxa d'ajuda mútua entre la gent gran i el voluntariat.

 Els projectes que es duen a terme en l´Àrea de Intergeneracional son :

Formació per a voluntariat

rsz form voluntariatAquest programa ajuda a que el voluntariat gaudeixi d’una formació, per tal de motivar-lo i que adquireixi noves eines de treball i recursos personals. Busca potenciar la consciència social dels i les participants, informar sobre diferents aspectes relacionats amb el voluntariat i desenvolupar coneixements, actituds i habilitats per a potenciar totes les aptituds de la persona voluntària, en la seva tasca.

Teixint i multiplicant xarxes

Iniciativa socioeducativa que promou l'accés a les noves tecnologies, contribuint a la dinamització cultural del barri de la Torrassa a través d'un procés de capacitació tecnològica de persones més grans de 65 anys i de la creació d'una xarxa de voluntariat al barri, responsable de generar activitats i productes culturals que reverteixin en el seu desenvolupament territorial.

Projecte Memòria de Barri a la Torrassa

El projecte Memòria de Barri apropa a la gent gran i la resta de comunitat a les TIC des d'una òptica identitària: Conservant les memòries i vivències personals en format digital i vehiculitzant l'aprenentatge TIC amb la construcció i manteniment d'un bloc sobre la memòria històrica del barri.

Gent Gran i Noves Oportunitats

El projecte Gent Gran i Noves Oportunitats pretén visibilitzar la gent gran com a ciutadania activa i participant dins la comunitat. La creació d'una revista local ha estat l'excusa que ha permès apropar a la gent gran a les TIC.

Programa d'acompanyament domiciliari per a Gent Gran de L'Hospitalet

Aquest projecte es va iniciar l’any 1998 amb l’objectiu d’atendre les necessitats socials amb què es troba la gent gran de L’Hospitalet, col·laborant per tal d’eliminar les dificultats amb què es troben algunes persones grans per tirar endavant amb la seva vida diària. Són persones que no tenen recolzament familiar o social per fer front a la manca d’autonomia que pateixen.

Dimecres, 27 Juny 2012 17:21

Àrea d'Inserció i Orientació Sociolaboral

Written by

Els projectes que es duen a terme en l'Àrea d'Inserció i Orientació Sociolaboral són:

Punt d'orientació i acompanyament a la inserció de la xarxa d'orientació per a l'ocupació

soclActuacions que mitjançant la informació, orientació i/o motivació possibiliten la millora de la posició en el mercat de treball dels i de les demandants d’ocupació i faciliten la detecció i dinamització d’iniciatives d’autoocupació. També inclou la promoció d’actuacions de prospecció del mercat de treball per facilitar la inserció laboral

Aparaula't

Foto 2 MEM 13 APARAULATInvertir en la nostra llengua és sempre una garantia per poder participar activament de tots els recursos que ens ofereix la nostra ciutat. Si parlem de l’àmbit sociolaboral trobem necessari reforçar les compentències lingüístiques per poder formar part del mercat de treball. Des de l’àrea d’inserció i orientació laboral hem apostat per aquest espai on es potencia l’ús de la llengua catalana.

Jo, mentor

DeFoto 2 MEM 13 JO MENTORs del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Badalona s’ha apostat per un programa de mentoratge dirigit a joves que estan cursant 3r de l’ESO, i que són susceptibles de finalitzar-la sense haver aconseguit la titulació. El mentoratge consisteix en donar un suport al/a la jove per tal que pugui desenvolupar les seves habilitats i millorar el seu rendiment per tal d’aconseguir els seus objectius.

I després de l'ESO, què?

Foto 2 MEM 13 FORMACIÓ EN TIC PER A LA RECERCA DE FEINAI després de l’ESO què?” és una exposició del Departament de Joventut, que en col·laboració amb el Consell Comarcal del Barcelonès Nord ha viatjat pels municipis de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià, oferint al jovent i professorat una visita guiada i un taller formatiu complementari. L’exposició, proporcionada per l’Oficina del Pla Jove de l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, dóna suport, informació i orientació als i a les joves sobre què i com continuar estudiant després de finalitzar l'educació secundària obligatòria.

Borsa Jove d'Ofertes de Treball

BORSA JOVEAquest servei impulsat pel Consell Comarcal del Barcelonès i els ajuntaments de la comarca posa a disposició de les persones usuàries una Borsa d’Ofertes de Treball per a Joves, amb un ampli recull d’ofertes per treballar aquí o a l’estranger. Des de la nostra entitat gestionem i realitzem les tasques derivades d’aquest servei a la ciutat a través de de l’Oficina Jove d’Emancipació.

E-Laborant

Foto 1 MEM 13 ELABORANTProjecte d’inserció sociolaboral que ha començat a finals de novembre de 2013 i que donarà cobertura a 130 persones durant el 2014. L’objectiu és promoure la inserció sociolaboral i l'ocupabilitat del jovent en risc d'exclusió social i educativa. Es tracta de joves que no disposen dels recursos tècnics ni de les habilitats socials per poder formar part de manera activa del mercat laboral i que, per tant, es troben en una situació més vulnerable a l’hora de trobar feina.

ALOJove

Alojove2Alojove és un projecte d’inserció i orientació laboral i formativa que sorgeix de l’aliança entre set entitats d’arreu de Catalunya i gràcies al cofinançament de la Fundació de La Marató de TV3 per la pobresa. Les entitats que conformem aquesta aliança som: Fundació Plataforma Educativa, Associació Col·lectiu de Cultura Popular, Escola Pia Calassanci, Femarec, Fundació Èxit, Centre Cruïlla i Joves per la Igualtat i la Solidaritat.

El projecte té com a finalitat millorar la qualitat laboral i formativa de 500 joves de entre 16 i 30 anys que es trobin en situació de pobresa i que resideixen dins del territori d’actuació de cadascuna de les entitats, o sigui, zona metropolitana de Barcelona, Terres de l’Ebre i Girona.

Cercle Jove

El Cercle Jove es un projecte d’orientació i inserció laboral dirigit al col·lectiu de joves que parteix d’un model d’intervenció que intenta abordar, especialment, les necessitats específiques d’aquest col·lectiu, com pot ser la definició del perfil professional, l’orientació laboral i formativa o la recerca d’una primera feina. 

Dijous, 14 Octubre 2010 11:05

Àrea de Participació Comunitària i TIC

Written by

L'àrea de Participació Comunitària i TIC té l'objectiu de facilitar l'accés de tota la comunitat  a les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació), procurant aconseguir una discriminació positiva d'aquelles persones amb més dificultats per accedir a la xarxa i als mitjans informàtics, a través del desenvolupament de projectes creatius, solidaris i implicats amb l'entorn comunitari.

Els projectes que es duen a terme en l'Àrea Participació Comunitària i TIC són:

XEASC (Xarxa d'Entitats d'Acció Social i Comunitària)

Foto 1 MEM 13 XEASCLa Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària està formada per 13 entitats de Catalunya que treballem des de fa molts anys en relació directa amb els infants i joves de la comunitat. La Xarxa té com a objectius: la participació activa, la detecció de necessitats, buscar sinèrgies i sumar esforços entre d'altres.
La XEASC està formada per: Associació JIS, Joves per la Igualtat i la Solidaritat (L’Hospitalet), Centre d’Esplai La Florida (L’Hospitalet), Club Infantil Juvenil Sanfeliu Sant Ildefons (L’Hospitalet), Centre d’Esplai Xixell (L’Hospitalet), Associació La Rotllana (Badalona), Centre d’Esplai Eixida Camps Blancs (Sant Boi de Llobregat), Centre d’Esplai Masia Espinós (Gavà), Esplai Sant Feliu (Sant Feliu Llobregat), Fundació Casal l’Amic (Tarragona), Associació Trèvol (El Vendrell), Atzavara Arrels (Tortosa), Associació Batibull (Girona), Centre d’Esplai Il·lusions (Palafrugell).

PostaL'H

Epostalsl projecte de les PostaL'Hs sorgeix del Festival de Curts i Videoclips MetropoL'His (www.metropolhis.cat), i té la seva essència en redescobrir paisatges urbans de L'Hospitalet. Durant el 2013 s’ha fet un recull de les fotografies que ens van enviar els hospitalencs i hospitalenques dels seus espais preferits.
L'Ajuntament de L'Hospitalet va apostar per ajudar-nos a fer aquesta iniciativa realitat amb la impressió d'aquestes postals.
En aquest enllaç podeu veure-les totes http://postals.metropolhis.cat/archive

Picant fort per la cultura popular

Pròximament

Caminant per la literatura catalana

Pròximament

En trànsit

en transitAquest programa busca fer arribar una visió més amplia i realista de les migracions en l’adolescència, generant espais de diàleg i debat, oferint eines per a la reflexió i informació amb un doble objectiu: per una banda, que el jovent migrant gestioni les emocions i sentiments viscuts durant el seu procés migratori i per l’altra, que el jovent autòcton empatitzi amb el jovent migrant i desmuntar així rumors i estereotips.
Més informació a: entransit.joves.org

Acollida d'una alumna del pràcticum d´intervenció de l´ensenyament de treball social

Col·laboració amb la Universitat de Barcelona per tal que una persona estudiant faci les pràctiques d'Intervenció de Treball Social a l'entitat i aprengui les eines personals i professionals per a esdevenir una millor treballadora social.

Programa Ende

Programa d'alfabetització digital de l'Institut Català de les Dones adreçat a associacions de dones per a que incorporin les eines TIC en les seves asociacions.

Formació per a la recerca de feina

Formació en col·laboració amb el Centre de Recursos per a l’Ocupació, un servei de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Treball conjunt materialitzat en  formacions per al jovent i la gent adulta sobre Habilitats Personals i TIC.


Racó de l’Ocupació

El Racó de l’Ocupació és un servei obert i gratuït adreçat tant a persones en situació de desocupació com a persones que, tot i estar treballant, volen rebre informació, orientació i/o assessorament per a ampliar la seva formació o millorar la seva situació laboral, establint un itinerari individualitzat segons les característiques i necessitats de cada persona.

Revista - Bloc Els Nostres Barris

El projecte de la revista va sorgir com una iniciativa de la pròpia comunitat aprenent del Punt Omnia Jis/Arrels: una revista -en format paper i electrònic- sobre el barri feta per la gent del barri que coincidim als espais d'aprenentatge del Punt Omnia i espais de lleure de l'entitat.

Programa Òmnia: Punt Òmnia JIS-ARRELS

El Punt Omnia Jis/Arrels és un telecentre de la xarxa Òmnia que ofereix des del 1999, un servei públic diari de formació i accés gratuït a les TIC, adreçat a la població dels barris de Collblanc-Torrassa i que contribueix a la seva dinamització mitjançant l'empoderament col. lectiu a través de les TIC.

48 L'H

Certamen de gravació i edició de curtmetratges en 48 hores a la ciutat de L'Hospitalet. Fomenta l'ús del paisatge urbà i social de L'Hospitalet com a centre de rodatge i pretèn incentivar l´ús de l'audiovisual com a mitjà pere presentar i reflexionar sobre la ciutat.

MetropoL'His: Festival Jove de Curtmetratges urbans de L'Hospitalet

LOGO_METROPOLHIS

El MetropoL’His és un festival hospitalenc de curtmetratges i de videoclips fets en 48 hores. També inclou el Festival Internacional de Curts de Cooperació per al Desenvolupament: GlobaL'H.
La creativitat, l’originalitat, la reflexió crítica es valoren com a elements d'expressió artística en aquest festival jove que promou el treball audiovisual com a oportunitat per a professionalitzar-se.


Més informació a: www.metropolhis.cat

L'àrea de Cooperació, Sensibilització i Internacional promou actituds de solidaritat i respecte a la diversitat. Treballant amb el jovent promou l'interculturalitat per acabar amb les diferències i totes les discriminacions racistes i xenòfobes, a través de l'intercanvi cultural i l'educació en valors, facilitant la participació activa i responsable del jovent, de tal manera que observin la diversitat cultural com a beneficiària per la societat.

 Els projectes que es duen a terme en l'àrea de Cooperació, Sensibilització i Internacional són:

Enfortiment i desenvolupament de les capacitats de la població, docents i alumnat del Col·legi Comunitari de Managua

Foto 1 managuaProjecte dut a terme per l’associació Martin Luther King (AMLK) i el Moviment Comunal Nicaragüenc (MCN) amb l’objectiu que les famílies tinguessin la informació necessària respecte al bon maneig de les escombraries domiciliàries i les pautes per a l’eradicació de criaders de mosquits zancuts i mosquits Aedes Aegypti

 

Acollida d'un becari en pràctiques del programa Leonardo da Vinci

Acollida d'un becari en pràctiques del programa Leonardo da VinciL'any 2012 el JIS va col·laborar amb l'associació Nexes donant acollida a un jove italià que cursava les pràctiques del programa Leonardo da Vinci a l'àrea d'Inserció sociolaboral i a l'àrea de Salut

Representa a tothom...

Projecte que sensibilitza el jovent sobre les relacions nord-sud incentivant la reflexió crítica sobre els diferents aspectes que conformen i/o influeixen en aquestes relacions en l’actual context de globalització. Es treballa el concepte de la Diversitat aprofitant el recurs creatiu de la fotografia.

 

Dijous, 14 Octubre 2010 10:46

Àrea de Salut

Written by

Des de l’Àrea de Salut treballem per a promoure actituds i hàbits saludables, des d’una visió de disminució de riscos i amb perspectiva de gènere. Per tal d’assolir-ho realitzem projectes, activitats i programes de sensibilització en temes de salut entesa de manera global i positiva. Les nostres intervencions se centren en la sexualitat i afectivitat, prevenció d’ITS, prevenció dels trastorns del comportament alimentari, la prevenció i disminució de riscos del consum de substàncies, la gestió d’emocions, la prevenció de les violències, l’autoestima...

Els projectes que es duen a terme en l'Àrea de Salut són:

Programa adolescencia i salut: el Prat de Llobregat

JIS pAUTOESTIMA EL PRATarticipa en aquest programa realitzant els tallers de potenciació de l’autoestima i estratègies per afavorir-la adreçat a 1er de l’ESO i el de prevenció de l’alcohol per a 2n de l’ESO. És un programa global de promoció d’hàbits saludables adreçat als centres educatius de la ciutat, organitzat i coordinat per l’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Comitè 1er desembre

Foto ComitèJIS forma part del Comitè 1r de Desembre. Plataforma Unitària d’ONG Sida de Catalunya. El Comitè és una organització no governamental constituïda a l’any 1998 com a plataforma d’ONG que treballen per donar resposta al VIH/sida al territori autonòmic de Catalunya; eradicar l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH/sida i incidir en les polítiques autonòmiques i estatals per a promoure els canvis socials, legals i administratius que contribueixin a millorar les condicions de vida de les persones amb VIH/sida i a prevenir de forma adequada la seva transmissió a la societat.

Promoció de la salut entre iguals: drogues

DSC 1954001Aquest programa facilita informació sobre el consum de substàncies al jovent per tal que es converteixin en referents entre el seu grup d’iguals i puguin realitzar accions de promoció d’hàbits saludables per al jovent del seu municipi assegurant així un efecte multiplicador.

Posa't el punt

f posat el puntCampanya de prevenció que ofereix al jovent de L’Hospitalet preservatius i informació en biblioteques, universitat i aules d’estudi a través d’un material editat per tal de facilitar l’accés al preservatiu i als recursos d’interès.

Tallers amb la Diputació de Barcelona

rsz tallers dipuEn aquests darrers anys hem col·laborat amb Diputació de Barcelona oferint tallers tant a centres educatius com en diferents dirigits tant a joves com a famílies de Promoció d’hàbits saludables: Sexualitat i Afectivitat; Nutrició i prevenció dels TCA, Prevenció de Drogues, Autoestima, Prevenció de violència juvenil i prevenció de violència de gènere.

Esportmania

esportmania01Esportmania facilita informació i promou la reflexió per part del propi jovent integrant l’esport com a alternativa al consum de substàncies i a l’oci convencional. Fem una clara aposta per l’esport com a eina transmissora de valors, ja que considerem que els jocs d’equip potencien la responsabilitat, el saber compartir, posar límits, respecte...

Programa Afectivitat, Sexualitat, VIH i Dona

Aquest programa, incideix en l’àrea afectiva i sexual de les dones basant-se en un concepte de sexualitat integral i global. Es tracta de dotar les participants de les estratègies i habilitats comunicatives necessàries per tal que elles mateixes siguin capaces d’acceptar-se, respectar-se i expressar els seus desitjos potenciant la seva autoestima.

Guies de Tallers i Formacions a mida

Guia JISS’ofereix tallers i formacions a mida per a joves, famílies i professorat tant en l’àmbit formal com en el no formal sobre diverses temàtiques relacionades amb temes de salut; sexualitat, afectivitat, prevenció de VIH/sida, drogues, prevenció de violència juvenil i de gènere, autoestima, relacions interpersonals...

Mira la guia

Programa Maleta Pedagògica

Experiència educativa en l’àmbit de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), emmarcada en el PASaL’H com un model d’intervenció comunitària en xarxa intersectorial, per tal d’acostar la informació i la formació sobre el VIH/sida i la promoció d’una sexualitat saludable i positiva a la població adolescent dels CES de la ciutat.

El Punt Jove de Salut a Sant Joan Despí

Nascut de la demanda dels departaments de Joventut i Salut de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, és un servei d’assessorament, gratuït i confidencial, que dóna resposta a alguns dels seus dubtes respecte a la sexualitat, afectivitat, la relació amb les altres persones o d’altres temes relacionats amb la salut com el consum de substàncies, l’alimentació, l’autoestima...

Assessoria Virtual l'Estenedor

l'EstenedorAssessoria virtual a través de missatgeria instantània en la que el jovent obté resposta als seus dubtes, preguntes, pors, etc. respecte al tema de la relació amb les altres persones, la sexualitat, l’afectivitat, o d’altres temes relacionats amb la salut com el consum de substàncies, l’alimentació i les habilitats socials.

Còmic de la Sida

Cómic de la SIDAA partir dels treballs seleccionats del I i II certamen del Còmic sobre la sida s’ha creat una exposició i un material educatiu on, a través de dinàmiques i activitats generades a partir dels còmics, es treballa la prevenció del VIH/sida i la promoció d’una sexualitat saludable i positiva entre el jovent.

Autoestima’t. Exposició per a la prevenció dels trastorns dels comportament alimentari


Expo_1Aquest projecte treballa diferents aspectes relacionats amb l'aparició dels trastorns del comportament alimentari a partir d’una exposició dirigida a joves que s’acompanya d’un taller participatiu. La finalitat principal és prevenir aquests trastorns així com promoure hàbits saludables a partir de la potenciació de l’autoestima i les habilitats personals i socials.

Commemoració de Dies Mundials

Realització d’activitats per celebrar el Dia Mundial de la Sida, Dia de la prova del VIH, Dia de la salut, Dia de la dona treballadora, Dia contra la violència de gènere... amb l’objectiu de sensibilitzar les persones del nostre entorn i visibilitzar la tasca de prevenció i promoció d’hàbits saludables que està duent l’entitat.

Programa Ball de Bastons saludables

Vol fomentar valors com el respecte, la solidaritat i la igualtat entre diferents cultures a través d’un espai lúdic d’aprenentatge del ball de bastons. La formació, que combina diferents temàtiques de salut amb l’assaig del ball de bastons, ha servit per acostar la tradició catalana a adolescents d'orígens diversos, així com per generar un espai de coneixença intercultural.

Programa de Promoció de la Salut entre Iguals. Prevenció i reducció de riscos en el consum de substàncies

S’emmarca dins de l’eix d’actuació en prevenció del Pla Local de Drogues de l’Ajuntament de L’Hospitalet del Llobregat. Amb l’objectiu de formar joves de diferents barris de la ciutat en l’educació per a la salut i especialment en la prevenció del consum de substàncies, per tal que puguin fer prevenció en el seu grup d’iguals.

Programa Mira i Informa't. Programa de prevenció del VIH/Sida per a joves de Catalunya

Aquest programa sorgeix de la iniciativa d’un grup de joves de crear una exposició itinerant per prevenir el VIH/Sida. L’exposició, complementada amb sessions formatives pretén apropar la informació al jovent per tal d’informar-lo, assessorar-lo i orientar-lo sobre aquest tema, instaurant hàbits saludables i motivant-lo per fer accions de prevenció amb el seu grup d’iguals.

Programa Agents de Salut Juvenil

És un dels programes de salut més consolidats de l’entitat i s’ocupa de formar joves per tal que puguin fer prevenció en el seu grup d’iguals. Es treballen temàtiques com la sexualitat, les drogues, les habilitats socials... sempre des de la promoció d’hàbits saludables i la prevenció facilitant informació objectiva adaptada al desenvolupament del propi jovent.

Back to top
Back to top

Aquest lloc web fa ús de cookies pròpies i de tercers. Si continues navegant, considerarem que n'acceptes l'ús. Pots obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra política de cookies. Política de cookies