L’àrea de Sensibilització, Drets Humans i Educació per a la Transformació Social promou actituds de solidaritat i respecte a la diversitat. Treballant amb el jovent promou la interculturalitat per acabar amb les diferències i totes les discriminacions racistes i xenòfobes, a través de l’intercanvi cultural i l’educació en valors, facilitant la participació activa i responsable del jovent, de tal manera que observin la diversitat cultural com a beneficiària per la societat.

 

EN TRÀNSIT

 

ENGL’HOBA’T 

 

K PASSA

PROJECTES QUE VOLEM SEGUIR FENT PERÒ NO TENIM FINANÇATS:

TRANSITANT EMOCIONS

EN TRÀNSIT

Transformant les diferències en oportunitats des de la interculturalitat crítica

Aquest programa busca fer arribar una visió més amplia i realista de les migracions en
l’adolescència, generant espais de diàleg i debat, oferint eines per a la reflexió i informació amb un doble objectiu: per una banda, que el jovent migrant gestioni les emocions i sentiments viscuts durant el seu procés migratori i per l’altra, que el jovent autòcton empatitzi amb el jovent migrant i desmuntar així rumors i estereotips. 

Premis:

– Millor experiència de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, XIII Premis d’Educació en el Lleure Fundació Lluís Carulla (2017)

– Primer Premi, Premi 1% del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (2016)

– Millor iniciativa juvenil a favor de les persones, 28è Premi de Civisme Jaume Ciurana del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya (2014)

mÉS INFORMACIÓ:
ENGL’HOBA’T
Cinema de denúncia i Drets Humans fet per joves.
Aquesta proposta neix de la voluntat de fomentar la reflexió dels i les joves sobre què vol dir cooperar. Es fa a través de l’audiovisual on partint d’una visió no etnocèntrica del que és la diversitat cultural que permet valorar els Drets Humans, les joves participants realitzen un curtmetratge a través del qual volen expressar les seves idees i reivindicar els seus drets. El projecte conclou amb una trobada als cinemes Filmax on poden veure les seves obres projectades a la gran pantalla.  
Accedeix al nostre canal de youtube per veure els curtmetratges.

 

 

K PASSA.

Compartint des del respecte experiències vitals entre iguals.

Juntament amb l’Associació Tres Quarts per Cinc Quarts realitzem els tallers K Passa. Aquesta acció pretén apropar els Drets Humans als i les joves de secundària i batxillerat de la ciutat de L’Hospitalet. En els tallers generem dinàmiques de cohesió de grup on les joves es poden expressar i comunicar-se de forma assertiva i sense judicis, generant la reflexió. Un espai per compartir vivències, llàgrimes, somriures, abraçades i confessions entre joves.

PROJECTES QUE VOLEM SEGUIR FENT PERÒ NO TENIM FINANÇATS:

TRANSITANT EMOCIONS

Gestió emocional i procés migratori. Sostenint i soltant.

Un espai de gestió emocional per treballar els dols migratoris adreçat a jovent nouvingut i oberta a totes les joves migrants. Pretén ser un espai on el jovent pugui parlar, plorar, expressar la seva ràbia, compartir… i obtenir algunes eines per poder expressar, conèixer, entendre i acceptar totes aquelles situacions i emocions viscudes que han travessat el seu procés migratori. El jovent migrant ha de poder gestionar les seves emocions per poder caminar a la vida.