Joves per la Igualtat i la Solidaritat és una organització no governamental sense ànim de lucre nascuda l’any 1994 a la ciutat de L’Hospitalet. Impulsada per un grup de joves que volien que la igualtat i la solidaritat fossin quelcom més que paraules i que avui en dia, amb un jovent i no tant jovent diferent continua creixent. Ja són 25 anys de treball socioeducatiu constant.

1995

PROJECTE “JOVES COOPERANTS, ESTADES SOLIDÀRIES”

Projecte on el/la cooperant de Joves per la Igualtat i la Solidaritat incideix en el desenvolupament integral del jovent del barri de San Judas a Nicaragua de l’Associació Martin Luther King a través d’accions de prevenció en temes de salut així com d’activitats de promoció. .

PROGRAMA “VOLS TENIR UN AMIC O UNA AMIGA A BÒSNIA”

Projecte per sensibilitzar i potenciar la incorporació de joves en programes de solidaritat internacional i potenciar les relacions interpersonals entre joves de Catalunya i de Bòsnia.

1997 
1998

PROGRAMA D’ACOMPANYAMENT DOMICILIARI PER A GENT GRAN DE L’HOSPITALET

Projecte que va néixer per donar resposta a les situacions de necessitat d’avis i àvies de la ciutat
juntament amb grups de voluntàries formades en temàtica de gent gran.

JOCS GEGANTS DEL MÓN

Una recopilació de jocs i dinàmiques contra la discriminació. Que va concloure amb un recull d’aquests jocs més significatius dels diferents pobles del món i per l’altra una guia de dinàmiques contra la discriminació.

1999
2000

APADRINAMENT D’INFANTS A MANAGUA

Projecte integral per beneficiar a la comunitat del barri de San Judas de Managua, realitzat a través de l’associació Martin Luther King (la contrapart local). Fruit del treball conjunt va néixer el programa d’apadrinament d’infants de Nicaragua.

PRESERVA’T 2001

Un dels programes pioners en la distribució de preservatius en màquines expenedores de tabac situades en espais d’oci de la ciutat.

2001
2003

CONCURS “DIGUES LA TEVA PER LA IGUALTAT I LA DIVERSITAT” 2003

Concurs on es treballava per la promoció dels valors de respecte i la no discriminació per afavorir la solidaritat fent un dibuix, un còmic o escrivint un relat curt. Hi va participar gran part de l’alumnat d’educació primària i secundària que estudiava a L’Hospitalet.

CONCURS DEL CÒMIC SOBRE LA SIDA

Durant el 2004 i el 2007 es van realitzar dos certàmens on el jovent participant presentava treballs relacionats amb la prevenció del VIH/sida amb l’objectiu d’implicar i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest tema i promoure hàbits saludables entre la població jove. Amb els materials tant del primer com del segon certamen es va editar una guia i una exposició sobre el VIH/sida

2004
2005

“AVI, ÀVIA EXPLICA’M UN CONTE” 2005

Projecte intergeneracional entre infants i gent gran de L’Hospitalet, on els avis i les àvies explicaven contes i la canalla feia dibuixos sobre els contes explicats..

REVISTES: “ELS NOSTRES BARRIS” I “DESMONTANDO MUNDOS”

La primera va ser una revista local sobre l’actualitat dels barris de la Torrassa i Collblanc, realitzada entre les veïnes del barri vinculades al Punt Òmnia Jis-Arrels, liderada per un equip de joves reporter@s, i editada en paper des del 2007 fins al 2011. Actualment continua en format digital i a través d’un bloc. La segona, va ser una finestra cultural oberta al món amb la intenció d’obrir un espai de debat i coneixement per arribar a un públic heterogeni, amb vocació de veure el món des d’un altre punt de vista..

2007
2008 

MUNDIAL DE LES CULTURES

Una iniciativa per donar resposta a la necessitat de reforç escolar d’un grup de joves migrades del barri de La Torrassa. El projecte que es va desenvolupar des del 2004 fins al 2008 combinava el reforç amb un espai més lúdic a través de l’esport i de tallers on es fomentava la interculturalitat.

 BALL DE BASTONS SALUDABLES

Una activitat de promoció de la cultura catalana amb jovent nouvingut amb l’objectiu d’augmentar el respecte i la solidaritat entre les diferents cultures utilitzant el ball de bastons com a catalitzador per afavorir les relacions igualitàries i transmetre valors d’educació saludable entre el jovent.

2011
2012

JOVE MIRA ENDAVANT! 2012

Jornades de tres dies farcides de xerrades i formacions sobre el cooperativisme, la situació econòmica actual, les eines per trobar feina, l’autoestima, les oportunitats europees i el treball en equip, totes elles amb un alt contingut participatiu. Els i les joves assistents, van rebre les formacions i van crear un diari titulat “Jove, mira endavant! Idees per trobar alternatives a la crisi”..

DE DONA A DONA

Un espai on dones de diferents perfils i edats intercanvien els seus punts de vista, les seues opinions, el seu modus operandi i vivendi per reforçar el coneixement de la subjectivitat femenina i sobretot potenciar l’autoestima de les participants, reforçant els vincles intergeneracionals.

2013
2014

XARXA SIDA I MÓN LOCAL

Com a conseqüència de la I Jornada de Sida i Món Local celebrada a L’Hospitalet l’abril de 2003 es va crear aquesta xarxa que aplegava administracions públiques, ajuntaments i entitats socials, amb l’objectiu de promoure la implicació del món local en l’abordatge present i futur de la infecció pel VIH/sida, generant un discurs positiu respecte a aquesta. La Xarxa deixa es dissolgué l’any 2014.

CAMINANT PER LA LITERATURA CATALANA

Projecte on persones de diferents orígens i edats revaloren el patrimoni cultural català a través de l’escriptura de fragments sobre vivències particulars ambientades a L’Hospitalet de Llobregat, al barri de la Torrassa. Ens permet conèixer el passat i el present del barri a través de les vivències de les seues veïnes mitjançant rutes literàries intergeneracionals i interculturals.

2016