ADONA’T. SORTIM AL CARRER PEL 25 DE NOVEMBRE

El 25 de Novembre, Dia Internacional contra les violències masclistes. Les joves de l’IES Margarida Xirgú de L’Hospitalet han sortit al carrer. Ells i elles han posat el seu granet de sorra per acabar amb les violències masclistes i sensibilitzar als veïns i veïnes sobre les desigualtats per raó de gènere. Després d’una formació de 20 hores sobre gènere, diversitats i desigualtats van proposar diferents activitats per sensibilitzar a joves com ells i elles.
Les joves parlaven amb persones que passejaven pel parc de la Marquesa mostrant unes fotos on convidaven a la gent (joves, nens i nenes, persones adultes..) a posar-se les ulleres del gènere fent-les reflexionar sobre el que veien a les imatges per a que s’adonessin que la violència masclista és una cosa del sistema, estructural. Que hi ha microviolències en el nostre dia a dia que són imperceptibles a la nostra mirada. I d’aquesta manera poder combatre-les.
També hi havia uns cartells amb un QR on es podia accedir a una enquesta amb el mateix objectiu, fomentar que s’acabin aquests estereotips de gènere i les violències masclistes. Pels més petits contàvem amb el JOC el Joan i la Joana. Havien d’enganxar al Joan o a la Joana diferents objectes (una pilota, una rentadora, un cotxe, un vestit de ballet, diners….) La conclusió del joc és que tots els objectes podien pertànyer tant al Joan com a la Joana.
Ha estat una tarda increïble on les joves van acabar gravant un tik-tok per a lluitar contra les violències masclistes i reivindicar la igualtat i la equitat per a totes les persones.