…Abans de la pluja i de la pedregada, les participants a la vídeo-acció ‘Cases que ja no hi són’ al barri de la Torrassa, ens vam fer aquesta foto de grup per retre un homenatge a les accions protagonitzades per les mans veïnals que senyalitzen el seu patrimoni. Mans que s’anticipen amb la dignitat del paper i la cinta adhesiva, a les grans lones institucionals.

Aquesta va ser l’última parada d’un mini tram en ruta per la Ronda de la Torrassa el passat dijous 30 de març, amb la vídeo-acció ‘Cases que ja no hi són’. Un passeig simbòlic per la memòria de quatre cases: la casa Querol, Can Jordà, la casa Sanmartí i els xalets del Transformador, els últims en ser enderrocats al 2016.

Aquesta acció forma part de Càntirs de la Memòria , un projecte singular d’intercooperació a l’Hospitalet i ha estat la segona activitat cuinada des del node del barri de la Torrassa, integrat pel JIS i el CELH. El toc d’inici des del Pont d’en Jordà, ens va fer enfilar la Ronda fent quatre parades davant de les cases enderrocades -excepte una-, recordades i explicades per veïnes com el Gerard, la Roser, la Conxita i el Manuel. A cada parada es van penjar fotos, articles de premsa i codis QR per ampliar la informació.

Una tarda per invocar i celebrar juntes una memòria ben viva)

Salut, memòria i barris)

EPSON MFP image