DIA MUNDIAL DE LA SIDA. SORTIM AL MERCAT DE COLLBLANC

Fa un parell de divendres vàrem sortir al carrer amb les voluntàries de L’Hospitalet de JIS i ARA per celebrar el Dia Mundial de la Sida. Al mercat de Collblanc vam muntar una paradeta on els veïns i veïnes del barri que anaven a comprar podien informar-se, agafar un llaç vermell, i deixar el seu missatge de solidaritat o reivindicatiu per acabar amb l’estigma i la discriminació que hi ha cap a les persones que viuen amb el VIH. També podien fer-se una fotografia per a reivindicar els drets sexuals i reproductius que totes les persones tenim.
A partir d’una enquesta on parlen de per què se celebra el dia 1D, com ens podem protegir i cuidar, com combatre els prejudicis i desmuntar mites, les voluntàries han creat un espai de diàleg amb les persones. El que es pretén és obrir la mirada envers les desigualtats i com aquestes fan més vulnerables a les persones.
Per aquest motiu donem a conèixer els drets sexuals i reproductius que tenim totes les persones, i la importància de garantir-los perquè hi hagi una igualtat real entre totes les persones. Aquests són alguns dels drets sexuals i reproductius, els coneixies?
– DRET A LA VIDA
– DRET A LA IGUALTAT I A ESTAR LLIURES DE TOTA DISCRIMINACIÓ
– DRET A LA PRIVACITAT
– DRET A LA LLIBERTAT I SEGURETAT
– DRET A LA INFORMACIÓ I A L’EDUCACIÓ
– DRET A FORMAR I PLANIFICAR UNA FAMÍLIA
– DRET A DECIDIR SI TENIR O NO TENIR FILLS I FILLES
– DRET A LA PROTECCIÓ I LA CURA DE LA SALUT
– DRET A GAUDIR DEL PROGRÉS CIENTÍFIC
– DRET A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA
– DRET A A NO SER SOTMÈS A TORTURES NI MALTRACTAMENTS
– DRET A LA LLIBERTAT DE PENSAMENT