Camp de la Llum a la Torrassa. Data estimada: 1958. Font: Bloc Memòria de Barri de la Torrassa. Arxiu familiar Laura López

El projecte “Els càntirs de la memòria” és una proposta d’intercooperació entre diferents iniciatives locals de la ciutat de L’Hospitalet a partir del treball conjunt en un procés d’investigació-acció amb l’objectiu de consolidar un model cultural alternatiu en clau d’economia social i solidària per la nostra ciutat.

Des de JIS aportem el nostre granet de sorra generant “laboratoris”, espais de reflexió col·lectiva i processos d’investigació-acció que realitzarem al llarg del 2022 a Collblanc-laTorrassa de L’Hospitalet de Llobregat. L’objectiu, recuperar la cultura des de les comunitats a través de la memòria i el present dels barris.

El projecte és una iniciativa de l’Ateneu Cooperatiu La Col·lectiva de L ‘Hospitalet de Llobregat amb la intercooperació de JIS i 6 iniciatives culturals en clau d’ESS (LaFundició, Espai Llavors, Associació CEL’H, Alquimia Social, Brotes i Fuga).