Per primera vegada a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat engeguem la Comunalitat La Florida s’aveïna, encapçalada per la cooperativa de consum Escola Popular Keras Buti, amb l’agrupació de l’Associació Mujeres Unidas Entre Tierras, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Florida i la nostra entitat.

L’objectiu principal és impulsar línies d’acció i intercooperació als barris de la Florida i Les Planes, un territori anomenat administrativament com a Districte IV, amb una població de 29.671 i 16.638 habitants respectivament segons dades del 2019.

La comunalitat vol sumar-se i aprofitar alhora els aprenentatges i el treball realitzats per La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, a fi d’establir en un full de ruta compartit objectius comuns i rols complementaris que conflueixin i ajudin a enfortir diferents aspectes del projecte.

Així doncs, la comunalitat establirà la seva seu a Pomezia, l’espai de l’Associació de Veïns i veïnes de la Florida, i un dels nodes de la Xarxa de suport veïnal i de la cooperativa de consum Keras Buti, i tindrà els següents eixos estratègics:

  • Cultures subalternitzades, comuns urbans i ESS

  • Migracions, cures i comerç local

  • Agroecologia i ecofeminismePer realitzar les diferents accions comptarem amb la participació de: AC Ràdio, Cinema al Barri, LaFundició SCCL, Brotes SCCL, la Biblioteca de La Florida, l’Associació Latin Group Music, AC Ràdio, l’Associació Keras Buti, l’Associació Lacho Baji Cali, l’Associació Alterbanc, l’IES Eduard Fontserè, l’AFA Pau Vila i la XES L’H.

    Dos anys de transformació social des de la comunitat per fer de l’economia social i solidària l’aposta de futur dels barris.